Kars İl Koordinatörlüğü

SERKA ve KOSGEB’in işbirliğiyle girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini arttırmak amacıyla “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” düzenlenecek


Serhat Kalkınma (SERKA) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın (KOSGEB) işbirliğiyle düzenlenecek olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için başvurular başladı. Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcilerin iş planına dayalı olarak kuracakları işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla verilecek olan eğitimler Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır il merkezleri ile ilçe merkezlerinde düzenlenecek. 70 saat ücretsiz olarak verilecek olan eğitimlere katılanlar girişimcilik desteği için KOSGEB’e başvuru hakkı kazanacak ve başarılı bulunan girişimcilere 30 bin TL’ye kadar hibe, 70 bin TL’ye kadar da faizsiz kredi verilecek. Eğitimlerde katılımcılara, girişimcilik niteliklerinin sınanması, iş fikirlerinin geliştirilmesi, yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve ögeleri, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, finansal planlar, iş planının yazılması ve sunumu konularında bilgi verilecek.

Eğitimini tamamlayarak katılım belgesi almaya hak kazanan ve işletmelerini kuran girişimciler KOSGEB’in Yeni Girişimci Desteği’nden yararlanabilecek. Bu kapsamda girişimcilere 30 bin TL’ye kadar geri ödemesiz 70 bin TL’ye kadar da geri ödemeli destek verilecek.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ne başvuruda bulunmak isteyen girişimci adayları, başvurular hakkındaki detaylı bilgileri www.serka.org.tr adresinden öğrenebilirler.

    Cimer