Kars İl Koordinatörlüğü

KKYDP Toplantısını Katılım Sağlandı


Kars İl Koordinatörü Ömer BALUN Kars İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı bilgilendirme toplantısına katıldı. Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Dr. Adem ARANCI yaptığı sunumda “Ekonomik Yatırımlar” ve “Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımları” konularında bilgi verdi.

Ekonomik Yatırımlar başlığı altında bitkisel ürünlerin işlenmesi/paketlenmesi/depolanması, ham derinin işlenmesi, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal gübrenin işlenmesi/paketlenmesi/depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera ve alternatif enerji üretim tesisleri yapımı olmak üzere toplam 7 konuda destek vereceklerini belirten ARANCI ekonomik yatırımlara başvuru için son tarihin 29 Mayıs 2015 Cuma günü olduğunu belirtti. Bireysel sulama kapsamında da desteklemeleri olacağını ifade eden ARANCI “Bireysel sulama başlığında damla sulama, yağmurlama sulama, mikro sulama, lineer sistem yağmurlama sulama, center pivot yağmurlama sulama, tamburlu sistem yağmurlama sulama ve güneş enerjili sulama olmak üzere 7 tip sulama sistemine destek veriyoruz. Bireysel sulama makine ve ekipman alımı için son başvuru tarihi 01 Temmuz 2015 Çarşamba.” dedi.

Kars İl Koordinatörü Ömer BALUN da toplantıda yaptığı konuşmada TKDK’nın desteklerinden bahsetti. 14. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında süt üreten işletmelere %65'e kadar destek vereceklerini, ayrıca süt ve süt ürünleri işleme, et ve et ürünleri işleme, su ürünleri işleme ve meyve/sebze ürünleri işleme kapsamında sadece makine-ekipman alımına %50 destek vereceklerini söyleyen BALUN son başvuru tarihinin 05 Haziran 2015 Cuma günü olduğunu belirtti.



























Cimer