Kars İl Koordinatörlüğü

Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı Selim ve Sarıkamış İlçeleri İle Devam Ediyor


Muhtarlar Bilgilendirme Toplantısı bugün Selim ve Sarıkamış ilçelerinde gerçekleştirildi. Kars İl Koordinatörü Ömer BALUN’un katıldığı toplantıda muhtarlara IPARD programı ve 14. Başvuru Çağrı İlanı hakkında bilgi verildi.

Selim Halk Eğitim Merkezi ve Sarıkamış Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantılarda İl Koordinatörü Ömer BALUN TKDK hakkında genel bir bilgi verdikten sonra IPARD programı kapsamında destek verilen yatırım alanlarını anlattı. IPARD programının süt üreten işletmelere, besi ve kanatlı eti üreten işletmelere, süt ve süt ürünleri işleme tesisleri(mandıralar) ve süt toplama merkezlerine, et işleme tesisleri ve kesimhanelere, su ürünleri işleme tesislerine, meyve/sebze işleme tesislerine, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesine (arıcılık, süs bitkileri, tıbbi/aromatik bitkiler), yerel ürünlere, kırsal turizme ve kültür balıkçılığına destek verdiğini belirten Ömer BALUN, destek oranının %50 ile %65 arasında değiştiğini ifade etti.

14. Başvuru Çağrı İlanı hakkında da bilgi veren BALUN “Çıkmış olduğumuz bu çağrıda süt üreten tarımsal işletmelere %65’e kadar destek vereceğiz. Bu alanda yapılacak yatırımlarda yapım işleri, makine-ekipman, danışmanlık ve görünürlük kalemlerini destekliyoruz. Ayrıca süt ve süt ürünleri işleme, et ve et ürünleri işleme, meyve/sebze işleme ve su ürünleri işleme kapsamında yapılacak makine-ekipman alımlarına da %50 oranında destek verilecektir.” dedi.
















































































Cimer